Brezglutenski langoš z manj ogljikovih hidratov

Brezglutenski langoš z manj ogljikovih hidratov? Če ste kdaj zašli v Prekmurje, ste zagotovo že slišali za to ocvrto dobroto, ki jo pripravljajo. Najdete jo z vsemi možnimi nadevi, ampak tradicionalen je pa le česen, kisla smetana in naribani sir. 

Originalen langoš je pripravljen iz krompirjevega testa in ta ima seveda dodano moko, kar v primeru, da ste intolerantni na gluten, ali imate celo celiakijo, ne pride v poštev. 

No tu nam priskoči na pomoč Zmes za langoš z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov. Mi smo že preizkusili marsikateri recept, ampak tu pa vam lahko povemo, da se ta mešanica kar najbolj približa originalnemu langošu. 

No in povrh vsega ima še zmanjšano vsebnost ogljikovih hidratov, tako da boste lahko uživali brez slabe vesti. 

Brezglutenski langoš z manj ogljikovih hidratov

Potrebujete 

Priprava

Vse sestavine, razen mešanice za langoš zmešajte skupaj z ročno metlico. Na koncu dodate mešanico moke in gnetete, da dobite gladko zmes. Razdelite na 4 enako težke kroglice. Nato oblikujete langoše. In sicer tako, da je rob debelejši kot notranja stran, razvlečete jih pa približno na premer 16-18 cm. 

Olje segrejete. Lahko uporabite tudi kokosovo olje. Nato langoš položite v vroče olje in ga ocvrete. 

Ko je gotov, ga položite na papirnato brisačo, da se odvečna maščoba odcedi. 

Naložite poljuben nadev. 

Priporočamo