Puding brez glutena – smetana 2x40g

1.50

Sestavine: koruzni škrob, naravni okusi.

Vsebuje lahko tudi sledi mlečnih beljakovin in sulfitov.

Neto teža: 40 g

Energijska vrednost: 1470 kJ / (346kcal / 100g)

 

 

 

 

 

RECEPT

Predlog za uporabo:

Vsebina vrečke zadostuje za 1/2 litra mleka = 4 porcije. 
Vsebino vrečke zmešajte s 5 dkg sladkorja (približno 3 žlice) in 8 žlicami od 1/2 litra mleka, mešajte dokler zmes nebo brez grudic.
Dodamo preostalo mleko in med neprestanim mešanjem zavremo.
Puding napolnimo v kalupe, ki jih splaknemo s hladno vodo in pustimo, da se ohladi. 

 

Iz pudinga se lahko naredi tudi okusna krema! V tem primeru skuhajte prašek za puding s samo 3 dl mleka. Ohlajenemu pudingu dodamo 5 dkg masla in 1 rumenjak, ki smo ga predhodno zmešali v peno. Tako pripravljena krema je primerna za polnjenje tort in peciva, lahko pa jo uživamo tudi samostojno.