Ajdova moka brez glutena 500 g
4,50€
Ajdova moka je narejena z drobno mletjem ajde. Ima značilen okus in vonj. Ima izjemno visoko vsebnost vlaknin in beljakovin, zato lahko dobro vpliva na prebavni sistem. Je dragocen vir vitaminov, saj vsebuje več vrst vitaminov B, manjka pa mu tudi vitamina E in C. Lahko vsebuje tudi velike količine cinka, bakra, mangana, kalcija in magnezija.
Pomaga pri preprečevanju zamaščenosti jeter, lahko ugodno vpliva na raven holesterola, ga pa tudi priporočamo diabetikom. Njegova visoka rutinska vsebnost uravnava krvni tlak. Zahvaljujoč tej učinkovini krepi vezivno tkivo in žilni sistem.
Sestavine: 100% ajda
Neto teža: 500 g
Kraj izvora: Madžarska
Predelano v brezglutenski tovarni.
Navodila za uporabo:
Uporabljamo ga lahko za zgoščevanje zelenjave in omak ali celo za pripravo palačink. Uporablja se lahko tudi na različne načine za pripravo drugih vrst kruha ali testenin, pomešanih z drugo moko. Je veliko bolj primeren za pripravo tankega kruha ali testa v obliki hlebcev.
13 na zalogi
Povprečna hranilna vrednost v 100 g izdelka | |
Energija | 1469 kJ /344 kcal |
Maščobe | 3,1 g |
– nasičene maščobne kisline | 1,03 g |
Ogljikovi hidrati | 63,4 g |
– od tega sladkorji | 0,7 g |
Vlaknine | 5,9 g |
Beljakovine | 13,5 g |
Sol | 0,0005 g |
Shranjujte na hladnem in suhem mestu!