Ajdova moka 500 g

2.70

Ker ajdova moka ne vsebuje glutena, je pomembna hrana za ljudi, ki so občutljivi na gluten. Seveda je zaradi nešteto dobrih lastnosti zelo priporočljiva za vse. Vsebuje visoko vsebnost flavoniodov, kar telesu pomaga, da absorbira vitamin C; z visoko vsebnostjo magnezija preprečuje razvoj visokega holesterola in krvnega tlaka, krepi vezivna tkiva in žilni sistem. Vsebuje tudi antioksidante in ohranja raven sladkorja v krvi nizko. Hrani daje zanimivo okusen, svež, oreškov okus.

Povprečna hranilna vrednost

100g ajdove moke

Energija

1423 kJ (340 kcal)

Maščobe

2,5 g

 – od tega nasičene maščobne kisline

0,6  g

Ogljikovi hidrati

70,0 g

 – od tega sladkorji*

1,8 g

Vlaknine

5,5 g

Beljakovine

12,2 g

Sol

0,01 g

Vsebuje naravno prisotne sladkorje.

Sestavine: ajdova moka

Izdelek se pakira v brezglutenski tovarni.

Neto teža: 500 g

 

RECEPT

Ajdova moka je lahko odličen nadomestek tradicionalne moke. Iz nje lahko pripravimo kruh, palačinke, pecivo, nadomestimo pšenično moko.