BIO instant ajda brez glutena 200g

1.80

Ajdo uvrščamo med žita, čeprav botanično ne spada med trave. Je sorodnica rabarbare, ki prav tako spada med dresnovke. Pri ajdi uporabljamo predvsem njena semena, iz katerih z luščenjem naredimo ajdovo kašo, z mletjem pa ajdovo moko. 

Pri pripravi kaše ajdi ne dodajamo nobenih dodatkov ali jemljemo iz nje kaj, zato je v kašo vključena tudi katera koli vrednost, ki jo v ajdi najdemo v naravni obliki. Tako žitaric, bogatih z vlakninami, vitamini in minerali, lahko jeste ne samo kot prilogo, ampak tudi za zajtrk!

Sestavine: ajda *

* = Iz nadzorovanega ekološkega kmetovanja.
Pregledal: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01

Vsebnost hranil (v 100 g):

Energijska vrednost: 1425 kJ / 340 kcal
Maščoba: 1,7 g
– od tega nasičene maščobne kisline: 0,3 g
Ogljikovi hidrati: 71 g
– od tega sladkor: 0,4 g
Beljakovine: 9,1 g
Sol: 0,005 g

Hranite v hladnem in suhem prostoru!

Neto teža: 200 g

Država izvora: Madžarska

Brez organskih snovi in ​​glutena

RECEPT

Priprava:  Lahko se uporablja tudi za zgostitev različnih juh, prikuh, itd..