BIO kokosova moka 500g

6.50

Kokos je plod kokosove palme, ki lahko zraste do trideset metrov v višino. Izvor rastline ni povsem jasen, morda pa je bila to njegova domovina jugovzhodne Azije, od koder so kalijoči se kokosi plavali po morju do bolj oddaljenih predelov s tropskim podnebjem, pri širjenju pa mu je bila v veliko pomoč tudi človeška roka.

Kokosova moka je stranski proizvod pri proizvodnji kokosovega mleka, praktično posušenega kokosovega mesa, ki je fino mleto.

Pomen, učinki: V primerjavi z drugimi mokami ima kokosova moka malo ogljikovih hidratov in veliko beljakovin, maščob in vlaknin, zato je priporočljiva za diabetike in tiste z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Poleg tega kokosova moka ne vsebuje glutena, zato jo lahko uživajo tisti, ki so nanjo občutljivi.

Med minerali je pomemben magnezij, med drugim pa vsebuje tudi železo in selen.

Sestavine: kokosova moka *
* = Iz nadzorovanega ekološkega kmetovanja HU-ÖKO-01
Preveril: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Vsebnost hranil (v 100 g):

Energijska vrednost: 1313 kJ / 313 kcal
Maščoba: 16,7 g
– od tega nasičene maščobne kisline: 15,26 g
Ogljikovi hidrati: 21,5 g
– od tega sladkor: 15,5 g
Beljakovine: 19,4 g
Sol: 0,06 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru!

Neto teža: 500 g

Država izvora: Filipini

Brez organskih snovi in ​​glutena

2 na zalogi

Uporaba: Kokosovo moko lahko na primer uporabljamo pri pripravi peciva, piškotov, kruha, toda za tiste, ki je niso uporabljali, je vredno ravnati previdno, saj lahko kokosova moka povzroči presenečenja.

Kokosova moka ima še posebej dobro sposobnost vezanja vode, torej zelo majhna količina tekočine veže veliko večjo količino tekočine kot običajno.

To je treba upoštevati pri merjenju tekočin in tudi končni izdelki bodo iz istega razloga nekoliko bolj suhi. Ta učinek lahko preprečimo z uporabo kokosove moke, pomešane z nekaj brezglutenske moke.

Da bi se izognili grudicam, je pred uporabo kokosovo moko priporočljivo temeljito presejati.