BIO koruzni zdrob 500g

1.90

BIO in brez glutena

Uporaba:

Koruzni zdrob se lahko široko uporablja. Zaradi nevtralnega okusa ga lahko uživamo tako sladkega kot slanega.

Iz njega lahko pripravimo kašo, polento, testo za pico, sladico, nadev za juho in lahko uporabimo za paniranje in polnjenje.

Sestavine: koruza *
* = Iz nadzorovanega ekološkega kmetovanja HU-ÖKO-01
Preveril: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Vsebnost hranil (v 100 g):

Energijska vrednost: 1334 kJ / 319 kcal
Maščoba: 3 g
– od tega nasičene maščobne kisline: 0,27 g
Ogljikovi hidrati: 75,5 g
– od tega sladkor: 5 g
Vlaknine: 6,3 g
Beljakovine: 6,5 g
Sol: 0,0009 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru!

Država izvora: Slovaška.

RECEPT:

Veganska ocvrta polenta na čebuli in siru:

Sestavine za 4 osebe:
- 2 vrčka koruznega zdroba
- 2 vrčka vode
- 1 vrček ovsenega mleka (lahko tudi riževo in mandljevo)
- 4 glave čebule, olupljeno, tanko narezano
- 150 g topljenega sira
- 1 žlica kokosovega olja ali olivnega olja
- solni poper


(Vrček, uporabljen za recept, je 250 ml.)

Priprava:

V ponvi stopimo kokosovo maščobo, nato dodamo narezano čebulo in potresemo s ščepcem soli (to razkrije sladek okus čebule). Na ponev postavite pokrov, shranite plamen in začnite karamelizirati (kuhati) čebulo, občasno premešajte, da se ne prime. Kuhajte približno 20-25 minut, dokler čebula ne postane popolnoma mehka in svetlo rjava.
Medtem v ponvi zavremo vodo in ovseno mleko. Dodajte sol, poper in ko zavre, vlijte koruzni zdrob. Med nenehnim mešanjem kuhajte polento 8-10 minut (previdno, ker koruzni zdrob pljuska ven iz posode).
Namastite pekač z malo kokosove maščobe, nanj zlijte del koruznega zdroba, nato dodajte karamelizirano čebulo in na koncu nariban sir. Nadaljujte, dokler vsega ne zmanjka. Če je mogoče na vrhu končajte s polento in po polenti potrosite še nariban sir.