BIO zlato rumeno laneno seme 250g

1.90

Laneno seme gojijo in uživajo že tisoče let, ne samo za hrano, temveč tudi v medicinske namene. V egiptovskih piramidah so poleg trupel našli laneno seme, ki je bilo tam verjetno ostalo kot način, da imajo mrtvi energijo za prehod v posmrtno življenje.

Zlato laneno seme se od običajnega rjavega sorodnika razlikuje le po videzu, ima enako vsebinsko vrednost.

Pomen, učinki: Zlato laneno seme ima visoko vsebnost maščob, za kar skrbijo predvsem esencialne omega-3 maščobne kisline. Med njimi je treba izpostaviti alfa-linolensko kislino, ki lahko pomaga pri preprečevanju ateroskleroze, zmanjša vnetje in pomaga pri delovanju možganov. Redno uživanje je priporočljivo predvsem tistim, ki ne uživajo rib in želijo naravno nadomestiti maščobne kisline omega-3.

Zelo pomembna je tudi vsebnost vlaken v jedru. Vsebuje tudi v vodi topne in v vodi netopne prehranske vlaknine, ki različno prispevajo k zdravi prebavi. A pazite, da pijete veliko tekočine.

Ne pozabite, da telo hranilne snovi v lanenem semenu lahko uporabi le, če je seme prežvečeno ali zmleto, sicer bo šlo skozi prebavni sistem le kot »balastna snov« – čeprav je lahko še vedno učinkovita pomoč v primeru zaprtja.

Uporaba:

Zlato rumeno laneno seme je zaradi svoje prijetne barve lahko popoln okras za domač kruh, pecivo ali celo mešano v drobtine.

Sestavine: zlata lanena semena *
* = Iz nadzorovanega ekološkega kmetovanja HU-ÖKO-01
Preveril: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Vsebnost hranil (v 100 g):

Energijska vrednost: 1927 kJ / 461 kcal
Maščoba: 30,9 g
– od tega nasičene maščobne kisline: 3 g
Ogljikovi hidrati: 2 g
– od tega sladkor: 1,6 g
Beljakovine: 24,4 g
Sol: 0,15 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru!

Neto teža: 250 g

Država proizvajalka: Nizozemska.

Brez organskih snovi in ​​glutena

2 na zalogi

Uživa se lahko samostojno, bodisi celo bodisi mleto. Priporočena dnevna količina je 1-2 čajni žlički, ki jo zaužijete z vsaj 1 kozarcem vode. Lahko ga tudi vmešamo v svojo kašo, zelenjavni jogurt ali z njim obogatimo solatni preliv.