Zmes za biskvit

6.00 4.80

Zmes za biskvit brez glutena

Iz mešanice moke lahko pripravite biskvit ki je brez glutena, mleka, jajc, semen, koruze,  krompirja, riža, sladkorja in olja.

Sestavine: Moka brez glutena (ajdova moka, prosena moka), tapiokin škrob, vlakna (moka iz trpotčeve lupine) sredstvo za povečanje prostornine (natrijev bikarbonat), regulator kislosti (citronska kislina), kuhinjska sol

Povprečna hranilna vrednost 100 g mešanice moke
energija: 1479 kJ / 349 kcal

maščobe:

– od tega nasičene maščobne kisline

1,3 g

0,3 g

ogljikovi hidrati:

– od tega sladkorji

74,0 g

1,1 g

vlaknine 3,8 g
beljakovine 8,2 g
soli 0,21 g

Ne vsebuje dodanega sladkorja. Vsebuje naravno prisotne sladkorje

Izdelek lahko vsebuje sezamova semena, gorčična semena, zeleno!

Ker teksturo biskvita daje jajce, je biskvit brez jajc torta bolj koncentrirane teksture kot tradicionalna.

Neto teža: 1000 g

Za svoje izdelke ne uporabljamo izdelkov živalskega izvora, zato je družina izdelkov Szafi Free zagotovo primerna tudi za vegane.

Preizkusite naše druge izdelke Szafi Free (palačinke, kruh, itd)

4 na zalogi

Biskvit (za obliko 20 cm)

Sestavine:

250 g mešanice za biskvit 
30 g sladkorja
30 g 100% limoninega soka
200 g (2 dl) vode
(po okusu: 1 žlica arome vanilije, 1 naribana lupinica limone)
100 g dodane marelične marmelade brez sladkorja
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj, pekač (s premerom približno 20 cm) razpihajte z dietnim oljem.
V posodo stehtamo vodo, nato limonin sok, marmelado, nato dodamo sladilo / sladkor in dobro premešamo.
Na koncu dodamo mešanico ajdove biskvitne moke in jo s pomočjo ročne metlice s hitrimi gibi vmešamo v kremasto maso, nato pa debelo smetano vlijemo v model.
Pečico segrejte na 180 stopinj za pribl. Pečemo 25 minut na spodnji zgornji funkciji peke. (Čas pečenja je odvisen od oblike peke in torte!)
Opozorilo: Ker v tem biskvitu ni jajc ali pecilnega praška, se bo le rahlo dvignil, lahko pa ga zelo lepo prerežemo na dva dela in napolnimo z našo najljubšo kremo za torto.