GLUTENIX Mešanica brezglutenske moke za rjavi kruh 500g

4,80

Zaradi nizke vsebnosti beljakovin ga lahko vključimo tudi v prehrano bolnikov z ledvično boleznijo in PKU.)

Sestavine: PŠENIČNI škrob brez glutena, dekstroza, krompirjeva, jabolčne in ovsene brezglutenske vlaknine, stabilizator (guar gumi, ksantan, E464), radič, antioksidant (askorbinska kislina), začimba za kruh (koriander, kumina, komarček, janež), sredstvo za povečanje prostornine (Na-bikarbonat). 

Neto teža: 500 g

Povprečna hranilna vrednost 100 g izdelka
Energijska vrednost 1.411,0 kJ / 333,0 kcal
Maščoba 0,2 g
od tega nasičene maščobne kisline 0,1 g
Ogljikovi hidrati 78,1 g
od tega sladkorji 3,1 g
Vlaknine 7,8 g
Beljakovine 0,7 g
sol 0,1 g

Navodilo za uporabo:

500 g Glutenix Mešanica rjave brezglutenske moke:
470 g mlačne vode
20 g svežega kvasa
12 g soli


Priprava:
Testo dobro pregnetemo in ga dvakrat namažemo z oljem.
Pečemo v ogreti pečici pri 200°C cca. 45 minut.