Kokosovo olje

6.00 5.10

KOKOSOVO OLJE – (FILTRIRANO, NEHIDROGENIRANO) 1 L

Kokosovo olje, kokosova maščoba je maščoba, pridobljena s sušenjem in stiskanjem mesa zrelega kokosa.

Kokosovo olje je maslu podobno pri sobni temperaturi, lahko ga uporabljamo kot kokosovo olje nad 24 stopinj Celzija in strdi do maščobe pod 23 stopinj.

Povprečna hranilna vrednost

100 g izdelka

Energija:

3700 kJ / 900 kcal

Maščobe

  • od tega nasičene maščobne kisline
  • mononenasičene maščobne kisline
  • polinenasičene maščobne kisline

100 g

91 g

7 g

2 g

Ogljikovi hidrati

  • od tega sladkorji

2,5 g

0 g

Vlaknine

87,8 g

Beljakovine

1,4 g

Soli

0,32 g

Podatki so zgolj informativni!

Sestavine: 100% kokosovo olje

RECEPT

Kokosovo olje v kuhinji:
Kokosovo olje ali kokosova maščoba je brezbarvno olje brez vonja, ki ga lahko na različne načine uporabimo za pripravo naših jedi:

Uporablja se kot maščoba v trdnem stanju.

V tekočem stanju se lahko uporablja na enak način kot sončnično olje.