Konzervans za bezgov sirup 5x20g

2.00

Sestavine: sladkor, maltodekstrin, konzervansi (natrijev benzonat E211) kalijev sorbat E202, antioksidant: askorbinska kislina E300

Neto teža: 20 g

Sestavine za pripravo 4 l sirupa: 1 vrečka (20 g) mešanica konzervansov Haas bezgov sirup, 30 glav čudovitega in nedotaknjenega bezgovega cvetja, 3 litre vode, 3 limone, 1,7 kg sladkorja,

Priprava: 3 litre vode zavremo z 1,7 kg sladkorja in mešamo (dokler se ne raztopi). Odstavite s štedilnika, dodajte mešanico konzervansa Haas bezgov sirup, nato ponovno mešajte, dokler se ne raztopi. Prej opran bezgov cvet položi v primerno veliko posodo. (Več kot bezgovih cvetov bomo dodali, bolj intenziven bo okus sirupa). Dobro olupljeno, izkoščičeno limono obkrožite, položite na bezgove cvetove, nato pa jo prelijte z ohlajenim sirupom. Posodo pokrijemo in pustimo stati 5 dni, vsak dan mešamo, na hladnem, zaščitenem pred sončno svetlobo. Po 5 dneh filtriramo skozi gost filter. Pred tem temeljito oprane in odcejene steklenice napolnite do roba in zaprite. Uživamo ga lahko v katerem koli razredčenju.