Zmes za ameriške krofe

6.50

Zmes za ameriške krofe brez glutena

S pomočjo mešanice moke ki je brez glutena, mleka, jajc in soje lahko v nekaj minutah pripravimo slastne krofe brez vzhajanja.

Sestavine: Prosena moka, škrob iz tapioke, mešanica vlaken (moka iz semen trpotca, moka iz bambusovih vlaken), sredstvo za povečanje prostornine (natrijev bikarbonat), regulator kislosti (citronska kislina).

Izdelek lahko vsebuje sezamova semena, gorčična semena, zeleno!

Za svoje izdelke ne uporabljamo izdelkov živalskega izvora, zato je družina izdelkov Szafi Free primerna tudi za vegane!

Povprečna hranilna vrednost 100 g mešanice moke
energija: 1404 kJ / 332 kcal

maščobe:

– Od tega nasičene maščobne kisline

0,9 g

0,3 g

ogljikovi hidrati:

– od tega sladkorji(1)

65,4 g

0,9 g

vlaknine 14,8 g
beljakovine 8,3 g
soli 0 g

(1):Ne vsebuje dodanega sladkorja. Vsebuje naravno prisotne sladkorje.

Neto teža: 1000 g

4 na zalogi

Recept za krofe (za 7 krofov):

Sestavine:

160 g mlačne vode
5 g jabolčnega kisa ali sveže iztisnjenega limoninega soka
12 g eritritola (lahko ga nadomestimo z granuliranim sladkorjem)
ščepec soli (približno 0,5 g)
5 g limonine lupine
nožno konico vanilije ali vanilijevega sladkorja
150 g mešanice ameriških krofov moke Szafi

Priprava:

Kokosovo olje segrejemo.

Odmerimo vodo, nato v zgornjem vrstnem redu dodamo ostale sestavine, preden dodamo moko, dobro premešamo.

Pustimo počivati ​​5 minut.

Po počitku testa dodamo malo moke na površino kjer bomo razvaljali testo na debelino 1 cm.

Odtrgamo ga z 8-centimetrskim luknjačem za krofe, nato pa sredino prebodemo z manjšo obliko.

Pecite v vročem kokosovem olju do zlato rumene barve.

Pečemo pribl. 2-2,5 minute, nato pa položimo na papirnato brisačo.

Vpije malo olja!

Postrežemo po okusu z marmelado, čokoladno glazuro, barvno glazuro.