Kvinojini kosmiči

2,50

PRED IZTEKOM ROKA: 5.5.2022 ! 

Szafi Free Quinoa kosmiči 300 g
Iz kosmičev kvinoje lahko v nekaj sekundah pripravite okusen zajtrk, brez kuhanja, tudi ob napornih delavnikih. Kvinojini kosmiči so vir beljakovin in prehranskih vlaknin, zato so lahko vreden del uravnotežene prehrane.

Kvinojini kosmiči so izdelek, narejen iz 100% naravne kvinoje s flokulacijo. V nasprotju s tradicionalno kvinojo vam je ni treba kuhati, lahko pa jo zmešate z vodo in v nekaj sekundah pripravite okusno kašo. Uporabljamo ga lahko tudi za obogatitev testa za pecivo in kruh, lahko pa tudi za pripravo domačih muslijev ali granole.

Kvinoja je seveda sestavina brez glutena, zato jo je mogoče zlahka vključiti v prehrano ljudi, občutljivih na gluten. Kvinojini kosmiči so vir prehranskih vlaknin in beljakovin. Ovsena kaša vsebuje 14 gramov, v primerjavi z 10-12 grami beljakovin v pšenici pa kosmiči kvinoje vsebujejo 16 gramov beljakovin na 100 g.

Neto teža: 300 g

 

15 na zalogi

Navodila za uporabo:

K 3 porcijam kvinojinih kosmičev dodajte 3-kratno količino tople tekočine, sladila in arome po vašem okusu, npr. S semeni, suhim sadjem, svežim sadjem, kakavom v prahu, rogačem v prahu, zmletim makom, orehi itd., Dobro premešajte in ga že lahko zaužijete.

Z njim lahko obogatimo tudi testo za pecivo in kruh.

 

Povprečna hranilna vrednost

100g kvinojinih kosmičev

Energija

1645 kJ (393 kcal)

Maščobe:

6,9 g

 - od tega nasičene maščobne kisline

1,2 g

Ogljikovi hidrati:

63,9 g

 - od tega sladkorji*

1,5 g

Vlaknine

3,5 g

Beljakovine

16,2 g

Sol

0,05 g

* Kvinojini kosmiči vsebujejo naravni sladkor.

Podatki so zgolj informativni!