Zmes za langoš z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov

4.80

Zmes za langoš brez glutena z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov

S pomočjo mešanice moke lahko enostavno pripravimo brez glutenske langoše z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov .

Povprečna hranilna vrednost

1 db (100 g) kisült lángosban*

Energija:

1049 kJ / 251 kcal

Maščobe:

7,8 g

-od tega nasičene maščobne kisline

4,3 g

Ogljikovi hidrati:

29,2 g

-od tega sladkorji

0,9 g

Vlaknine:

13,2 g

Beljakovine:

9,4 g

Soli.

1,7 g

* a podlagi recepta, podanega v predlagani uporabi, ocvrto v kokosovem olju, brez pogoja

Ne vsebuje dodanega sladkorja. Vsebuje naravno prisotne sladkorje.

Sestavine: škrob iz tapioke, moka iz bambusovih vlaken, moka iz sezamovih semen, moka iz trpotčeve lupine, kokosova moka, moka iz sladkega krompirja.

Izdelek lahko vsebuje sezamova semena, gorčična semena, zeleno!

Neto teža: 500 g

Langoš:

Sestavine (4 kosi, približno 100 gramov):

200 g mešanice za langoš brez glutena Szafi Reform z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov;
6 g soli;
20 g sveže iztisnjenega limoninega soka;
3 M jajca;
100 g vode;
+10 g mešanice moke za gnetenje in oblikovanje,
Dodamo lahko tudi 2-3 g suhega česna v prahu

Priprava:
Kokosovo olje segrejete: https://www.glutenfree-mania.si/izdelek/kokosovo-olje/

Z izjemo mešanice moke vse sestavine zmešajte z ročno metlico, nato dodajte mešanico moke in gnetite, da ni grudic.
Nato testo zgnetite po pomokani površini, razdelite na 4 enake utežne kose, zgnetite na majhne cmoke in z rokami oblikujemo langoše v  cca. 16-18 cm premera , tako da je rob debelejši kot notranja stran. Na vročem olju pražite langoš enega za drugim (Obe strani približno 3-3 minute, vendar se ta čas lahko razlikuje zaradi moči kuhalne plošče!)
Langoš položite na papirnato brisačo (z drugo papirnato brisačo obrišite odvečno maščobo).