Trpotec 250 g

5.50

Zaradi visoke vsebnosti vlaknin v lupini trpotca je sposobna vezati velike količine vode. Zahvaljujoč tej lastnosti je odličen za pripravo krem, pudingov itd… Uporabljamo ga lahko tudi kot želirno sredstvo v prehrani vegetarijancev in veganov, saj ga lahko uporabimo namesto živalske želatine, tudi brez kuhanja. Uporabljamo ga lahko tudi za zgoščevanje hrane in izboljšanje teksture peciva, kruha in testenin.

Neto teža: 250 g

Sestavine: Luščine trpotca

Hraniti v suhem in hladnem prostoru!

RECEPT

Povprečna hranilna vrednost

100 g izdelka

Energija:

753 kJ / 187 kcal

Maščobe

  • od tega nasičene maščobne kisline

0,5 g

0 g

Ogljikovi hidrati

  • od tega sladkorji

4 g

< 0,5 g

Vlaknine

78 g

Beljakovine

2,5 g

Soli

0,33 g