Mešanica moke za kruh in pecivo z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov

5.50

Mešanica moke brez glutena Szafi Reform za kruh in pecivo z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov 500 g

Sestavine: škrob iz tapioke, bambusova vlakna, sezamova moka, moka iz trpotčeve lupine, kokosova moka, moka iz sladkega krompirja, sredstvo za povečanje prostornine (natrijev bikarbonat), regulator kislosti (citronska kislina).

Neto teža: 500 g

Átlagos tápérték

100 g zmesi

 1 db žemljici (68 g)*

 

Energija:

1281 kJ (306 kcal)

750 kJ (180 kcal)

 

Maščobe:

2 g

7,7 g

 

– od tega nasičene maščobne kisline:

0,7 g

5,6 g

 

Ogljikovi hidrat:

48,2 g

17,2 g

 

– od tega sladkorji:

1,4 g

0,6 g

 

Vlaknine:

30,4 g

10,7 g

 

Beljakovine:

8,4 g

5,2 g

 

Soli:

0,02 g

0,6 g

Na podlagi recepta, podanega v predlagani uporabi.

Ne vsebuje dodanega sladkorja, vsebuje naravne sladkorje.

Izdelek je bogat z vlakninami. 243 kJ / 61 kcal energije iz vsebnosti energije 100 g mešanice moke, 90 kJ / 21 kcal energije iz vsebnosti 1 pripravljene žemlje (68 g) prihaja iz prehranskih vlaknin.

Izdelek lahko vsebuje sezamova semena, gorčična semena, zeleno, oreščke, sulfite!

Skladiščenje: v suhem, hladnem prostoru!

 

S pomočjo mešanice moke z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov lahko enostavno pripravimo jedi ki so;

  • brez glutena,
  • brez mleka,
  • brez kvasa,

Kot so na primer: 

  • žemlje,
  • kruh
  • sladka pecivo
  • slana peciva
  • pice
  • pa tudi palačinke in biskvit.

4 na zalogi

Sestavine za 435 gramov kruha:

200 g mešanice moke 
4 g himalajske soli 
35 g sveže iztisnjenega limoninega soka
20 g tekočega kokosovega olja - https://www.glutenfree-mania.si/izdelek/kokosovo-olje/
4 M jajca
75 g tople vode (vendar ne vroče!)
po okusu ga lahko še dodatno aromatiziramo s posušenimi začimbami, semeni in čebulo
pribl. + 5 g mešanice moke za gnetenje


Priprava:

Jajca, vodo, limonin sok, sol in olje zmešajte nato dodajte moko in gnetite 1,5-2 minuti. - priporočena uporaba mikserja
Testo naj počiva 10 minut. (Dobiti moramo rahlo lepljivo testo, ki se bo združilo po počitku.)

Nato gnetemo skozi pomokano površino in iz nje oblikujemo kruh.

Vrh namažite z oljem.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200,  30 minut po programu od spodaj zgoraj, nato še 30 minut pri 180 stopinjah (brez mešanja!).

Iz zgornjega recepta lahko pripravimo tudi 5 žemljic, rogljičkov, baget, vendar se čas peke skrajša na 40 minut pri 200 stopinjah.

Pustite, da se ohladi in nato narežite.