Mešanica moke za kruh z zmanjšanim OH 1000g
5,70€
Mešanica moke z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov 1000 g
Sestavine: mešanica brezglutenske moke (prosena moka / proso: Poljska /, kvinojina moka), mešanica vlaken (moka iz trpotčevih lupin, moka iz bambusovih vlaken), škrob iz tapioke, sredstvo za povečanje prostornine (natrijev bikarbonat), regulator kislosti (citronska kislina)
Izdelano v tovarni brez glutena.
Neto teža: 1000 g
Kraj izvora: Madžarska
Skladiščenje: Na suhem, hladnem.
Informacije o alergenih: Izdelek je izdelan v obratu, ki predeluje tudi oreščke.
10 na zalogi
Povprečna vrednost hranil |
100 g izdelka | 100 g pečenega kruha po receptu: |
|
|
Energija: |
1247 kJ |
622 kJ |
||
300 kcal |
150 kcal |
|||
Maščoba: |
2 g |
1 g |
||
-od tega nasičene maščobne kisline: |
0,4 g |
0,2 g |
||
Ogljikovi hidrati: |
50 g |
25 g |
||
-od tega sladkorji: |
0,5 g |
0,2 g |
||
Vlaknine: |
28 g |
14 g |
||
Beljakovine: |
7 g |
3,5 g |
||
Sol: |
0,07 g |
1 g |
DOMAČ KRUH
Sestavine:
250 g mešanice moke z zmanjšanimi ogljikovimi hidrati
5 g soli
390 g mlačne vode (približno 40 stopinj)
Sestavine zmešamo in dobro premešamo. Iz nje oblikujemo hlebček in pustimo počivati 15 minut. Potem je vredno narediti 2-3 zareze na njem. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj na pekaču, obloženem s silikonskim papirjem za peko, 70 minut s peko na dnu. Pustite, da se ohladi na rešetki, nato pa po potrebi narežite. Lahko ga začinimo po okusu.