Mešanica moke za vlivance z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov

4.20

Mešanica moke brez glutena za vlivance z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov 

Z mešanico moke za vlivance z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov lahko enostavno in hitro pripravite domače testenine ali vlivance.

Sestavine: tapioka, bambusove vlaknine, sezamova moka, moka trpotca, kokosova moka, moka iz batate.

 

Povprečna hranilna vrednost

na 100g mešanice moke

na 100g gotovih vlivancev*
Energijska vrednost 1305 kj / 311 kcal 433 kJ / 104 kcal
Maščoba 2,1 g 3,2 g
od tega nasičena 0,7 g 1,1 g 
Ogljikovi hidrati 49,1 g 10 g
od tega sladkorji 1,5 g 0,4 g 
Vlaknine  31 g 6,2 g
Beljakovine 8,6 g 5,5 g 
Sol  0 g 0,7 g

*Vsebnost hranilnih vrednosti velja ob upoštevanju podanega recepta

Vsebuje naravno prisotne sladkorje. 

Lahko vsebuje sledi: sezamovih semen, gorčičnih semen, zelene, oreščkov, sulfatov, sledi volčjega boba. 

Mešanica je brez glutena, brez soje, brez koruze in je dober vir vlaknin.

Neto teža: 500 g

 

 

 

1 na zalogi

Recept za pripravo vlivancev: 

70 g mešanica moke za vlivance z zmanjšano vsebnostjo ogljikovih hidratov
2 g soli
2 srednje veliki jajci
25 g vode

Priprava:

Na štedilnik si pripravimo lonec z približno 2 litri vode in damo vreti. Zmešamo vodo, jajca in sol, na koncu dodamo še 70 g mešanice moke.

Masa naj počiva, dokler nam ne zavre voda. Ko voda vre, zmanjšamo ogenj in nastrgamo prej pripravljeno maso v vodo in znova zavremo.

Kuhamo še približno 2-3 minute. Na koncu jih splahnemo pod mrzlo vodo.