Zmes za pizza testo brez glutena

5.50

Iz mešanice moke lahko pripravite pico brez glutena, mleka, jajc, soje,semen, koruze, krompirja, riža, kvasa in z nizko vsebnostjo maščob.

Za svoje izdelke ne uporabljamo izdelkov živalskega izvora, zato je družina izdelkov Szafi Free zagotovo primerna za vegane.

Sestavine: Mešanica moke brez glutena (ajdova moka, prosena moka), škrob iz tapioke, mešanica vlaken (moka iz bambusovih vlaken, moka iz semen trpotca), sredstvo za povečanje prostornine (natrijev bikarbonat), mešanica začimb (origano, bazilika, timijan, majaron, timijan, rožmarin) regulator (citronska kislina)

Povprečna hranilna vrednost 100 g mešanice moke
energija: 1421 kJ / 336 kcal
maščobe: 1,9 g
Od tega nasičene maščobne kisline 0,5 g
ogljikovi hidrati: 66 g
od tega sladkorji 1,4 g
vlaknine 11 g
beljakovine 8,3 g
soli 0,78 g

Ne vsebuje dodanega sladkorja. Vsebuje naravno prisotne sladkorje.

Izdelek lahko vsebuje sezamova semena, gorčična semena, zeleno!

Pakiranje: 1000 g

6 na zalogi

RECEPT

Recept za pico:

Sestavine (za 1 kom 20 cm pice):

65 g + 5 g mešanice moke za pico Szafi Free

8 g sveže iztisnjenega limoninega soka

50 g mlačne vode

Priprava:

Limonin sok, vodo in 65 g mešanice moke zamesimo in pustimo počivati ​​10 minut.

Po počitku dodamo toliko moke, da dobimo dobro pregneteno testo (približno 5 g), zgnetemo testo, na koncu pa s pomokano roko oblikujemo 20-22 cm velik oblat za pico katero odložimo na peki papir (na katerem bomo pekli).

Pozor: Peki papir lahko naoljimo, da se po peki ne drži papirja, ki je morda slabše kakovosti!

Po okusu dodamo sestavine.

Pečemo v ogreti 200-stopinjski pečici s programom od zgoraj 10 minut, nato 12 minut pri 180 stopinjah.

Če želite dodati tudi dietni sir (npr. Veganski sir), ga dodajte v zadnjih 5 minut pečenja.