Miklos’ mešanica moke za kruh s semeni

4,50

Sestavine: pšenični škrob brez glutena, laneno seme 12 %, sončnično seme 7 %, dekstroza, bučna semena 3 %, seme ajde 2 %, krompirjeve vlaknine, jabolčne vlaknine, stabilizatorji (guar gumi, ksantan gumi), ovsene vlaknine brez glutena, obdelava moke sredstvo (askorbinska kislina), sredstvo za povečanje prostornine (natrijevi karbonati)

Pakiranje: 500g

Brez glutena

Brez laktoze

Brez soje

10 na zalogi

Povprečna hranilna vrednost v 100 g izdelka
Energijska vrednost 1598 kJ/380 kcal
Maščoba 9,42 g
od tega nasičenih maščobnih kislin 1,24 g
Ogljikovi hidrati 63,2 g
od tega sladkorji 5,4 g
Vlaknine 8,8 g
Beljakovine 6,2 g
Sol 0,06 g

 

RECEPT:

Kruh s semeni

Sestavine:
• 500 g mešanice za kruh Miklos s semeni
• 430 ml mlačne vode
• 22 g svežega kvasa
• 12 g soli

Priprava:
V kruhomatu
V posodo damo mlačno vodo, nato še ostale sestavine in zaženemo kratek program (približno 1,5 ure), ki peče po mešanju in vzhajanju.
V pečici
Sestavine mešamo z ročnim mešalnikom ali gnetemo ročno, dokler testo ni gladko. Položimo v naoljen pekač, pokrijemo z naoljeno folijo in pustimo na toplem cca. Vzhajamo 45 minut.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 210°C cca. 45 minut.
Nasvet: spektakularno bo, če bo vrh posut s semeni.