Moka iz rjavega riža 1000g

3.20

Eden Premium moka iz rjavega riža, je moka brez glutena s svilnato teksturo iz izbranih zrn rjavega riža.
 
Kakšna je razlika med belim in rjavim rižem?
Razlike med obema vrstama riža so posledica dejstva, da je bel riž deležen luščenja in poliranja. Med predelavo se iz njega izgubijo dragoceni vitamini in minerali. Rjavi riž vsebuje veliko več hranil.
 
Rjavi riž lahko vsebuje veliko vitamina E, vitaminov B, tiamina, riboflavina, niacina in vitamina B6, folne kisline, kalija, magnezija, železa. Beli riž jih vsebuje bistveno manj, vsebnost prehranskih vlaknin pa je le četrtina vsebnosti rjave različice.
 
Sestavine: Moka iz rjavega riža
 
Kraj izvora: Madžarska
 
Podatki o alergenih: Izdelek je izdelan v obratu za predelavo oreščkov.
 
Neto teža: 1000g

Predlagana uporaba: Za peko ga običajno zmešamo z drugo moko. Riževo moko lahko  uporabimo za krhko testo, drobljivo testo, lahko pa tudi za pripravo cmokov, palačink in kremne juhe. Odlična je tudi za sladke testenine, z njo lahko zgostimo tudi kreme in omake.

 

Hranilne vrednosti na 100g izdelka

 

Energijska vrednost 

1353 kJ / 331 kcal

Maščobe

2,9 g

- od tega nasičene maščobe

0,5 g

Ogljikovi hidrati 

63,1 g

- od tega sladkorji

0 g

Vlaknine

0,8 g

Beljakovine

9,8 g

Sol 

0 g