Riževa moka – iz rjavega riža

1.70

Razlika med rjavim in belim rižem je v različnih načinih izdelave.

Pri rjavem rižu se zunanja lupina olupi z zrn, medtem ko pri belem rižu je postopek predelave bistveno daljši. Otrobe in lupino odstranijo iz zrn in zrna belijo z različnimi metodami.

S tem se pri belem rižu izgubi obilo naravnih in uporabnih hranil, ki pa se obdržijo v primeru polnozrnatega rjavega riža.

Vsebnost hranil na 100 g izdelka:

Povprečna hranilna vrednost

100 g izdelka

Energija:

1535 kJ / 362 kcal

Maščobe:

  • Od tega nasičene maščobne kisline

2,6 g

0,8 g

Ogljikovi hidrati

  • Od tega sladkor

75,8 g

0,3 g

Vlakna:

2,7 g

Beljakovine:

7,5 g

Sol

0,02 g

Neto teža: 500 g

Izdelek ne vsebuje glutena!

Sestavine: Rjav riž

8 na zalogi

Uporaba: Lahko ga uporabimo pri kot nadomestek riževe ali katere druge moke ki ne vsebuje glutena.