Proteinski shake iz kalčkov rjavega riža

5.50

Proteinski shake iz kalčkov rjavega riža brez glutena

Kalčki rjavega riža so osnovna za beljakovinski prašek za brez glutena. Shake narejen iz beljakovin v prahu z rogačem v prahu, ki je odličen za pripravo kremastih zelenjavnih smutijev brez žit.

Sestavine: beljakovine v prahu iz rjavih riževih kalčkov (75,4%), rožičev prah (24%), naravna aroma.

Neto teža: 300 g
 
Hraniti v suhem, hladnem prostoru
 

Energijska vrednost

na 100g izdelka

Energijska vrednost

1468 kJ / 348 kcal

Maščobe

  • iz katerih nasičene

3,9 g

1,3 g

Ogljikovi hidrati

  • iz katerih sladkorji

7,7 g

7,4 g

Vlaknine

8,9 g

Beljakovine

66 g

Sol

0,38 g

Ne vsebuje dodanega sladkorja, vsebuje naravno prisotne sladkorje.

 

3 na zalogi

25 g proteinskega shakea iz riževih kalčkov brez glutena
4 dl  rastlinskega mleka z nizko vsebnostjo maščob (npr. Alpro / 19 kcal / kokosova pijača)
1 banana (neobvezno *, neobvezno)
sadje po okusu npr. 25 gramov borovnic, robid (neobvezno)

*: Če želite banano iz nekega razloga izpustiti, shake lahko posladkate z 20 g svežih datljev Medjool, saj tudi datlji dajo napitku izjemen okus. Lahko ga naredimo tudi brez sadja z nizko energijskim sladilom za tiste, ki ne želijo povečati vsebnosti ogljikovih hidratov in kalorij v napitku

Zgoraj omenjeno sadje lahko zamenjate s katerim drugim.

Pri pripravi v blenderju je priporočljivo, da prah dodate na koncu, na tekočino, da se ne zalepi na dno blenderja.

Z njim lahko povečamo tudi vsebnost beljakovin v pudingih, kašah in piškotih, saj ga lahko uporabljamo za peko.