Puding brez glutena – čokolada 3x44g

2.10

Uporaba naravne čokoladne arome, kakava v prahu in čokolade v prahu brez glutena.

Sestavine: koruzni škrob, kakav v prahu, čokolada v prahu (sladkor, kakav v prahu, kakavovo maslo), naravni okus čokolade, naravni okus vanilije.

Vsebuje lahko tudi sledi mlečnih beljakovin in sulfitov.

Energijska vrednost: 1470 kJ (346 kcal) / 100 g

Neto teža:3 x 44 g

RECEPT

Predlog za uporabo:

Vsebina vrečke zadostuje za 1/2 litra mleka = 4 porcije. 
Vsebino vrečke zmešajte s 5 dkg sladkorja (približno 3 žlice) in 8 žlicami od 1/2 litra mleka, mešajte dokler zmes nebo brez grudic.
Dodamo preostalo mleko in med neprestanim mešanjem zavremo.
Puding napolnimo v kalupe, ki jih splaknemo s hladno vodo in pustimo, da se ohladi. 

 

Iz pudinga se lahko naredi tudi okusna krema! V tem primeru skuhajte prašek za puding s samo 3 dl mleka. Ohlajenemu pudingu dodamo 5 dkg masla in 1 rumenjak, ki smo ga predhodno zmešali v peno. Tako pripravljena krema je primerna za polnjenje tort in peciva, lahko pa jo uživamo tudi samostojno.