Puding – Jagoda s kalcijem 3x40g

2.10

Puding brez glutena – Jagoda s kalcijem 3x40g

Uporaba naravnih barvil in naravnih arom brez glutena.

Sestavine: koruzni škrob, kalcijev karbonat, naravni okus jagode, užitna kislina (citronska kislina), naravno barvilo (karmini).

Vsebuje lahko tudi sledi mlečnih beljakovin, soje in sulfitov!

Energijska vrednost: 1455 kJ (342 kcal) / 100 g

Neto teža:3×40 g

Vsebina vrečke zadostuje za 1/2 litra mleka = 4 porcije. 
Vsebino vrečke zmešajte s 5 dkg sladkorja (približno 3 žlice) in 8 žlicami od 1/2 litra mleka, mešajte dokler zmes nebo brez grudic.
Dodamo preostalo mleko in med neprestanim mešanjem zavremo.
Puding napolnimo v kalupe, ki jih splaknemo s hladno vodo in pustimo, da se ohladi. 

 

Krema iz pudinga:

Iz pudinga se lahko naredi tudi okusna krema! V tem primeru skuhajte prašek za puding s samo 3 dl mleka. Ohlajenemu pudingu dodamo 5 dkg masla in 1 rumenjak, ki smo ga predhodno zmešali v peno. Tako pripravljena krema je primerna za polnjenje tort in peciva, lahko pa jo uživamo tudi samostojno.