Riževa moka 1000g

3.20

Kako riž postane riževa moka?
 
Oluščena riževa zrna, ki jim je bila odstranjena lupina, se zmeljejo do najboljše možne kakovosti in tako se dobi riževa moka zelo svilnate teksture, v kateri so še vedno dragocena hranila. Iz riževe moke je na primer narejena vsakdanja jed kitajske kuhinje, riževi rezanci.
 
Njegov nevtralen okus omogoča enostavno uporabo v večini živil. Vedno jo mešamo z drugo moko, saj če jo uporabljamo samo po sebi, imamo na koncu lahko precej suho testo, ali celo krhko. 
 
Sestavne: Moka iz riža
 
Informacije o alergenih: Izdelek je izdelan v obratu za predelavo oreščkov.
 
Kraj izvora: Madžarska
 
Neto teža: 1000g
 
 

Navodila za uporabo:
Obstaja veliko načinov za uporabo riževe moke. Odlično za krhko pecivo, sladke testenine, slastne cmoke, iz njege lahko naredite celo palačinke in puding. Lahko jo mešamo z drugo moko in je odlična rešitev za zgoščevanje zelenjavnih juh in omak.

Hranilne vrednosti na 100g izdelka

 

Energijska vrednost 

1470 kJ / 346 kcal

Maščobe

0,5

- od tega nasičene maščobe

0,1

Ogljikovi hidrati 

79

- od tega sladkorji

<0,5

Vlaknine

<0,5

Beljakovine

7

Sol 

0