Rožič v prahu 500 g

2,80

Brez glutena

Rožič v prahu je narejen iz semen rožičevega drevesa s sušenjem in mletjem. Po barvi in ​​teksturi je zelo podoben kakavu, zato se v glavnem uporablja za njegovo nadomeščanje.

Pomen, učinki:

Rožič v prahu v nasprotju s kakavom ne vsebuje kofeina in teobromina, kar lahko neprijetno vpliva na tiste, ki so nanj občutljivi. Rožič ne vznemirja, temveč pomirja prebavni sistem, zato lahko pomaga pri lajšanju simptomov v primeru driske. Rožič v prahu ima slajši okus kot kakav.

Rožič v prahu ima zelo visoko vsebnost vlaknin in veliko nižjo vsebnost maščob kot kakav v prahu, zato bi tisti, ki želijo shujšati, to raje izbrali, če želijo narediti lahko sladico.

Rožič v prahu vsebuje tudi antioksidante in pomembne minerale, kot so kalcij, kalij, magnezij, cink.

Uporaba:

Rožič v prahu je nadomestek kakava v razmerju 1: 1 v skoraj vseh receptih, tako surovih kot toplotno obdelanih.

Sestavine: rožič

Vsebnost hranil (v 100 g):

Energijska vrednost: 1529 kJ / 355 kcal

Maščoba: 4 g
– od tega nasičene maščobne kisline: 1 g
Ogljikovi hidrati: 82,26 g
– od tega sladkor: 38,14 g
Beljakovine: 4,87 g
Sol: 0,017 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru!

Država izvora: Španija.

Neto teža: 500 g

 

4 na zalogi

Rožičeve rezine: 

Sestavine:

Za biskvit:

-25 dkg moke (brezglutenske)
-10 dkg fruktoze
in pol pakiranja pecilnega praška brez glutena
-6 žlic olja
-2,5 dl zelenjavnega napitka + pol čajne žličke rožiča
-ščepec soli

za polnjenje:

-15 dkg prosa
-6 dl kokosove smetane
-1 žlica zdroba
-1 zavitek burbonskega vaniljevega sladkorja
-10 dkg fruktoze
-1 žlica rastlinske margarine za mešanje

pomarančni žele:

- polovico vanilijevega pudinga v prahu
-2,5 dl 100% pomarančnega soka
-malo fruktoze

Priprava:

Zmešamo in spečemo sestavine za biskvit. Peče se približno 30 minut, vendar je treba vmes preveriti z iglo. V nadevu se proso zmeša s kokosovo smetano in drugimi sestavinami, razen margarine. Med neprestanim mešanjem kuhajte na zmernem ognju in nato na majhnem. Ko je kuhano, naj počiva pod pokrovom. Do takrat zmešajmo pomarančni sok in fruktoza z pudingom v prahu in skuhamo, neprestano mešamo. Ko je testo  ohlajeno, nadev zmešamo z malo margarine in namažemo na testo. Ko se pomarančni žele ohladi do mlačnega, ga prelijemo po nadevu. Počakamo da se ohladi in nato narežemo.