Univerzalna mešanice moke

5.80

Univerzalna mešanice moke brez glutena

Sestavine: Prosena moka, škrob iz tapioke, mešanica vlaken (moka iz semen trpotca, bambusova vlakna), sredstvo za povečanje prostornine (natrijev bikarbonat), regulator kislosti (citronska kislina).

Povprečna hranilna vrednost:

v 100g izdelka:

Energija:

1472 kJ / 348 kcal

Maščobe

  • od tega nasičene maščobne kisline

2,1 g

0,6 g

Ogljikovi hidrati

  • od tega sladkorji

71 g

2,1 g

Vlaknine

8,2 g

Beljakovine

7,2 g

Sol

0,03 g

Ne vsebuje dodanega sladkorja. Vsebuje naravno prisotne sladkorje.

Neto teža: 1000 g

 

Predlagana uporaba, Pita recept:

Sestavine (za 4 koščke pite):

250 g univerzalne mešanice moke brez glutena Szafi Free 

5g soli

3g kvasa v prahu

280g mlačne vode;

+ 3g moke za gnetenje in oblikovanje

+ 1 g olja za mazanje pred peko

Priprava:

Suhe sestavine zmešajte, nato jih prelijte z vodo in mešajte dokler se ne zgosti.

Nato ponev pokrijemo in pustimo, da testo počiva 30 minut.

 

Po počitku testa, testo zgnetemo po pomokani površini in nato razdelimo na 4 enake kose.

Vsako testo posebej razvaljajte okroglo s premerom 14 cm.

Položite jih na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, in vrhove namažite z oljem.

 

Peka:

V ogreti pečici na 180 stopinj, z mešanjem zraka, brez pare, 20 minut.

Ko jih vzamemo iz pečice, bodo še vedno trde, ko se ohladi se zmehča.


Komentar:

Med peko se morda ne dvignejo visoko toda z nožem lahko zarežemo rob in napolnimo po želji.