Želirno sredstvo – Pektin 2x20g

2.50

Želirno sredstvo – Pektin
Sestavine izdelka: želirno sredstvo (pektin – E 440)
Uporabno do: datuma natisnjenega na embalaži
Hraniti v suhem in hladnem prostoru.
Neto teža: 20 g
Lahko vsebuje sledi mlečnih beljakovin in sulfitov.
Država izvora: Madžarska
Distributer: Ed.Haas Hungaria Kft, 9241 Jánossomorja, Pez-Haas út 1

Vsebina vrečke zadostuje za 2kg sadja in 0,6 – 0,8 kg sladkorja.
S Haas Quittin pektinom lahko skuhate marmelado tudi brez konzervansa, po
navodilih navedenih v nadaljevanju.
Navodila za vkuhavanje marmelade z 2 kg sadja.
Sadje dobro operite, ga izkoščičite če je potrebno, narežite na manjše kocke
(ali spasirajte). Stehtajte sadje in ga stresite v lonec. Haas Quittin pektinu
dodajte 3 žlice sladkorja in eno žličko Haas citronske kisline ter ga nato dobro
zmešajte s prej pripravljenim sadjem. Kuhajte do vrenja ob stalnem mešanju.
Ko začne mešanica vreti, ji dodajte še preostanek sladkorja, dobro
premešajte in ponovno zavrite. Ko zavre kuhajte približno še 5 minut. Nato
pripravek vlijete v vnaprej razkužene, oprane in pripravljene kozarce. Kozarce
takoj ko jih zaprete, pospravite v košaro obloženo z odejo, tesno skupaj in jih
pokrijete, da do na toplem. Pustimo, da se počasi ohladijo 2-3 dni.
Tako pripravljeno marmelado shranjujte v suhem, hladnem in temnem
prostoru. Po odprtju jo shranite v hladilniku.