Mini pavlove brez glutena

Zakaj ne bi svoje goste očarali z enkratno sladico: mini pavlove brez glutena? Enostavne za pripravo, efekt pa je kar neverjeten, ko jih postavite na mizo. 

In recept? Brez glutena! 

Mini pavlove brez glutena

Mini pavlove brez glutena

Potrebujete: 

  • 4 beljake
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 200 ml sladke smetane
  • 150 g mascarponeja
  • par kapljic limoninega soka
  • 1 jedilno žlico tapioke
  • 2 paketka vaniijevega sladkorja 
  • 1 čajno žličko paste bourbonske vanilije
  • sveže jagodičevje

Priprava: 

  • Pečico segrejte na 90°C. S tem se bomo izognili obarvanosti mini gnezdec, saj lahko le-te hitro porjavijo. 
  • Beljake stepamo toliko časa, da se začnejo oblikovati čvrsti vrhovi, nakar postopoma dodajamo sladkor v prahu. Na koncu dodamo še limonin sok in tapioko. 
  • Pekač obložimo s peki papirjem, prej stepene beljake, pa lahko nadevamo v dresirno vrečko in z njo, na peki papir oblikujemo majhne kroge. Lahko pa tudi z žlico nadevate beljake na peki papir, tako bodo mini pavlove “bolj domače”. Z žlico nato v sredino vsakega krogeca naredimo vdolbinico 
  • Pečemo na ventilacijski nastavitvi približno 30-40 minut. 
  • Mini beljakove krogce ohladimo in pripravimo še preostali nadev. 
  • Stepemo sladko smetano, v katero dodamo vanilijev sladkor, pasto burbonske vanilije in vmes še mascarpone. Iz te mešanice nam mora priti gosta krema. 
  • To kremo nadevamo v dresirno vrečko in z njo napolnimo ohlajene beljakove krogce. 

Želimo vam dobro sladkanje 😉

V receptu smo uporabili: 

Recept je povzet iz Oopsi bloga in prilagojen za brezglutensko sladico.