BEZGLUTEN ekstra univerzalni koncentrat moke 1000 g

4,79

   

Sestavine: pšenični škrob brez glutena, koruzni škrob, koruzna moka, glukoza, gostilo: guar gumi, E 464; krompirjeva vlaknina, regulator kislosti: E 575; sredstvo za vzhajanje: natrijev karbonat.

Primerno za osebe s intoleranco na gluten.

Neto teža: 1000 g

 

 

 

[trije-artikli]

Hranilna vrednost na 100 g izdelka: Energijska vrednost na 100 g izdelka: 1554 kJ / 366 kcal Maščoba: 2,2 g od tega nasičene: 1,9 g Ogljikovi hidrati: 86 g od tega sladkorji: 5,9 g Beljakovine: 0,6 g Sol: 0,13 g Sestavine za kruh: • 1000 g Ekstra univerzalne mešanice Bezgluten • 1 čajna žlička soli (9 g) • 1 čajna žlička sladkorja (7g) • 7 g suhega kvasa BEZGLUTEN • 450 ml vode (temp. približno 30°C) • 3 žlice olja (20 g) + olje za mast Način priprave: Vse sestavine dajte v skledo in mešajte na visoki hitrosti približno 2 minuti do gladke mase. Maso vlijemo v z oljem namazane modele 30 x 12 cm in površino poravnamo z navlaženo žlico. Pokrijemo z vlažno krpo in pustimo vzhajati na sobni temp. Približno 45 minut. Po tem času rahlo namažite z oljem in postavite v pečico, predhodno ogreto na 180 °C. Pecite približno 45 minut (brez konvekcije), nato odstranite iz modela in pustite, da se ohladi.