BEZGLUTEN Bread Mix – mešanica za kruh in pico, 1 kg

4,99

  

Sestavine: koruzni škrob, polnozrnati brezglutenski ovseni kosmiči 6 %, riževa moka, gostila: ksantan gumi, hidroksipropil metil celuloza; Psyllium vlakna.

Primerno za osebe s intoleranco na gluten.

Neto teža: 1000 g

Hraniti na suhem in hladnem mestu!

 

[trije-artikli]

Hranilna vrednost na 100 g izdelka: Energijska vrednost na 100 g izdelka: 1488 kJ/351 kcal Maščoba: 0,9 g od tega nasičene: 0,3 g Ogljikovi hidrati: 82 g od tega sladkorji: <1,0 g Vlaknine: 3,5 g Beljakovine: 1,9 g Sol: 0,058 g RECEPT ZA KRUH: Sestavine: - 500 g mešanice za kruh BEZGLUTEN - 1 in 1/3 čajne žličke soli (10 g) - 1 žlica sladkorja (15g) - 500 ml mlačne vode - 7 g suhega kvasa BEZGLUTEN - 3 žlice olja + malo za premazovanje testa Priprava: V skledo stresemo zmes za kruh, sol, sladkor in premešamo. Medtem ko ročno ali z mešalnikom gnetemo gladko maso, počasi dodajamo vodo z raztopljenim svežim kvasom. V primeru uporabe suhega kvasa ga dodamo neposredno ostalim sestavinam. Na koncu dodajte olje. Testo stresemo v naoljen pekač (28 x 9 cm), površino pogladimo, pokrijemo s krpo in pustimo na toplem približno 45 minut. dokazati, dokler se ne podvoji. Pečico segrejte na 200 °C in na dno postavite posodo z vodo. Testo nežno premažemo z oljem, damo v pečico in pečemo približno 50 minut (brez ventilatorja). Po peki kruh vzamemo iz pekača, ohladimo in hranimo pod pokrovom. Če uporabljate kruhomat, ga pecite približno 3,5 ure. RECEPT ZA PIZZO: Sestavine: - 250 g mešanice za kruh BEZGLUTEN - ¾ čajne žličke soli (5 g) - ½ žlice sladkorja (7g) - 5 g suhega kvasa BEZGLUTEN - 200 ml tople vode - 2 žlici olja Priprava: Zmes za kruh, sol, sladkor stresemo v skledo in premešamo. Medtem ko ročno ali z mešalnikom gnetemo gladko maso, počasi dodajamo vodo z raztopljenim svežim kvasom. V primeru uporabe suhega kvasa ga dodamo neposredno ostalim sestavinam. Na koncu dodajte olje. Pokrijemo s krpo in pustimo na toplem približno 30 minut. dokazati, dokler se ne podvoji. Testo razvaljamo ali sploščimo z naoljenimi rokami, razporedimo po želji in pečemo približno 30 minut na 200 °C (brez ventilatorja).