Hot dog brez glutena

Sestavine:

  • 1 kg brezglutenske moke (jaz sem uporabila proseno in riževo moko)
  • 1 cel kvas
  • 1 žlica soli
  • 1 majhna žlica sladkorja
  • 2 žlici smetane
  • 1 žlica olivnega olja
  • Cca 200 ml mleka in 200 ml vode
  • 1 jajce
  • Hrenovke (ali salama)
  • Po želji sir

Priprava: Kvasu dodamo žličko sladkorja in nekaj mleka. Ko je kvas pripravljen ga dodamo k mleku in prav tako vse ostale sestavine razen jajca. Dobro zmešamo, masa ostane lepljiva.

Vzhajamo 1 uro. Nato razdelimo maso na enake kupčke in jih položimo na pomokano površino.

Razvaljamo kupček po kupček in razrežemo na 8 enakih kosov kot če bi delali kifeljčke.

Uporabjam mini hrenovke (po želji lahko naredite s salamo in sirom)

Ko je pripravljeno, pustim počivat še cca 10 min nato namažem z jajcem in položim v predhodno segreto pečico na 200 °C za cca 15 min (do zlato rumene barve)

Pa dober tek 😀