Princeske brez glutena

Okusne princeske z vanilijevo kremo, kateri lahko dodamo še malo svežega sadja bodo sigurno odlična izbira za vsako priložnost.

Sestavine za testo za princeske120 ml mleka
120 g masla
120 g vode
10 g sladkorja
1 g soli
150 g riževe moke
4 jajca (odvisno od velikosti, vendar skupaj 240 g!)


Za vanilijevo kremo za princeske (namesto kreme če se mudi se lahko uporabi tudi vanilijev puding 🙂 )
3 jajca
100 g sladkorja
20 g želatine
10 g vanilijevega sladkorja
10 g riževe moke
5 dcl mleka

500 ml stepene smetane

1. Priprava testa: V ponvi (2L) zavremo mleko, vodo, maslo, sladkor in sol.
2. Dodamo moko, mešamo z leseno žlico in med mešanjem kuhamo, dokler se testo ne loči od stene posode.
3. Nato ga odstavimo z ognja in pustimo počivati ​​1 minuto. Jajca pri sobni temperaturi dodajamo eno za drugim, nenehno mešamo. Testo zmešamo z vsakim jajcem posebej.
4. Kupčke v velikosti orehov položimo na pekač, obložen s peki papirjem. V pečici kupčki malce zrastejo , zato pustite med njimi razdaljo.
5. V pečici pri 170-180°C cca. Pečemo do zlato rjave barve v 30 minutah. NE odpirajte vrat pečice, sicer se bo testo sesedlo!
6. Ohladimo! Ko je ohlajeno odrežemo vrhove testa za princeske in spodnji del princesk napolnimo z vanilijevo kremo, okrasimo s stepeno smetano, položimo nazaj vrh ki smo ga odrezali in potresemo s sladkorjem v prahu.

Priprava vanilijeve kreme: 3 jajca z metlico gladko zmešamo s 100 g sladkorja, 20 g želatine, 10 g vanilijevega sladkorja in 10 g riževe moke. Prilijemo pol litra mleka in ga na majhnem ognju zgostimo v omako ob nenehnem mešanju. (Segrejte na 85 stopinj Celzija.)
Ko odstavimo s štedilnika, ohladimo na sobno temperaturo. Kremo zrahljamo z 250 ml smetane in trdo stepeno peno. Nato za uro in pol ohladite, nato z leseno žlico vmešajte kremo in z njo napolnite princeske.

  • Recept je iz strani nosalty.hu