Brezglutenski hitro pripravljeni čokoladni polžki

Brezglutenski hitro pripravljeni čokoladni polžki, so izdealna rešitev, ko si želimo kaj sladkega in ne bi radi posegli po čokoladi. Malo za razvajanje hitro pripravljeni.. Pripravljeni so iz mešanice ekspres moke za nekvašena peciva

Moram rečti, da sem sama presenečena kako enostavno in hitro se jih pripravi. Z mešanico moke je izredno enostavno narediti testo. Malo ga pustimo počivati, razvaljamo, namažemo in že gre v pečico. 

Brezglutenski hitro pripravljeni čokoladni polžki, so primerni tudi za vse vas, ki imate kakšne intolerance na hrano ali alergije. Saj jih lahko po svoji volji prilagodimo. Ne vsebujejo mlečnin, ni nam treba dodajati jajc, moka pa je popolnoma brezglutenska. Če dodate namesto sladkorja sladilo, pa jim znižate tudi kalorijsko vrednost 

Brezglutenski hitro pripravljeni čokoladni polžki

Potrebujete: 

  • 150g ekspres moke za nekvašena testa
  • 40 g sladkorja (ali 70g eritritola)
  • 0,5 g soli 
  • 10 g sveže naribane limonine lupinice
  • 10 g jabolčnega kisa
  • 140 g vode

In še nekaj moke, ki jo posujete po površini, za razvaljati testo. 

Polnilo: 

Kakavovo polnilo: 

  • 35 g kakava
  • 20 – 30 g sladkorja v prahu (50g eritritrotola) 
  • 60 g vode
  • Napolnite pa jih lahko tudi enostavno s kakšnim brezgluenskim čokoladnim namazom

Opcijsko – premaz iz breskove marmelade

Priprava: 

  1. Vse sestavine za testo izmerimo in premešamo. Testo se bo na začetku malo lepilo, ampak kljub temu ne dodajajte več moke, saj se bo po počivanju, testo čist lepo povezalo 
  2. Pustite testo počivati 5 minut
  3. Vmes pripravite kakavovo polnilo 
  4. Segrejete pečico na 180°. 
  5. Pomokate površino in razvaljate testo 
  6. Testo namažete s polnilom, in ga zavijete, da dobite en velik “kolut”  
  7. Nato narežete na približno 2 cm krogece (po želji)
  8. Dobili ste čokoladne polžke! Položite jih na peki papir. Premažete jih lahko s prej pripravljenim premazom iz breskove marmelade – ali če nimate alergije na jajca z jajcem
  9. In že gredo v pečico. Pečemo jih približno 20-25 minut. 

In že imate slastne in dišeče čokoladne polžke. 

Namig:

  • namesto sladkorja lahko uporabite sladilo in tako znižate kalorijsko vrednost sladice

Ste jih že poskusili?

Izdelki uporabljeni v receptu