Brezglutenska čokoladno-kokosova sladica v kozarčku

Enostavna sladica, ki ima wow efekt. Brezglutenska čokoladno-kokosova sladica v kozarčku je idealna za taki čas. Včasih nimamo energije, da bi pripravljali recepte, ki imajo preveč sestavin in so dolgotrajni za pripravo. Za te čase, so idelane kake sladice v kozarčku, ki so pripravljene hitro in so izjemno okusne. Tokrat vam predstavljamo sladico v kozarčku narejeno s pudingi HAAS. Pudingi HAAS so brez glutena, poleg “navadnih” okusov: čokolada, vanilija, pa lahko najdete še okus smetane, jagode, kokosa in punča. Še vam omogoča še več različnih variant za ustvarjanje odličnih enostavnih sladic.

Sladica je brezglutenska, kombinacija kokosa in čokolade, pa je tako slastna, da jo boste z veseljem še večkrat pripravili.

brezglutenska čokoladno-kokosova sladica v kozarčku

Brezglutenska čokoladno-kokosova sladica v kozarčku

Potrebujete

Priprava

  1. Približno 10 brezglutenskih keksov nadrobite. Nadrobljenim keksom dodate žličko kakava (lahko pa ta korak tudi izpustite). 
  2. Nadrobljene kekse razporedite v kozarčke. V vsak kozarček lahko dodate tudi malo mleka/vode, da kekse zmehčate. 
  3. Najprej skuhate kokosov puding po navodilih in ga vlijete na kakse v kozarček. (Če želite, da je puding še bolj “kokosast” ga lahko pripravite s kokosovim mlekom). 
  4. Malo počakate, da se puding ohladi. 
  5. Nato skuhate še čokoladni puding po navodilih iz vrečke in ga vlijete na kokosov puding. 
  6. In voila, sladica je pripravljena – samo še ohladite jo. 

Mi smo za dodatno okrasitev, dodali še malo kokosa na vrh.

Dodatni namigi

  • Puding lahko skuhate z rastlinskim mlekom (recimo kokosovim) s tem poudarite okus, ali poskrbite, da je brezglutenska čokoladna-kokosova sladica v kozarčku tudi brez laktoze
  • Nadrobljene kekse lahko dodate tudi med obe plasti pudinga, za več strukture in “hrskanja”
  • Če zamenjate, da spodaj najprej skuhate čokoladni puding na vrh pa kokosovega, lahko na vrh dodate stopljeno čokolado, ki jo nato posujete s kokosom – verjamite, da bo sladica še bolj slastna.

In brezglutenska čokoladno-kokosova sladica v kozarčku je pripravljena.

brezglutenska čokoladno-kokosova sladica v kozarčku

Izdelki uporabljeni v receptu