Jedilni grozdni sladkor kot hiter vir energije

Jedilni grozdni sladkor kot hiter vir energije – ki je drugače imenovan tudi kot glukoza, je enostavni sladkor, oziroma hiter vir energije. Najhitreje se absorbira po vadbi ali med vadbo in nadomešča energijo, porabljeno med vadbo. Ker ima sposobnost hitrega sproščanja, v krvni obtok namreč preide že nekaj minut po zaužitju, lahko začutimo takojšnjo povečano moč in energijo. 

Spada med enostavne sladkorje in je iz vidika prehrane najpomembnejši sladkor. Je glavni vir energije za možgane. Kratkoročno izboljša koncentracijo

Vpliv jedilnega grozdnega sladkorja na telo 

Ko glukoza pride v kri, se raven sladkorja dvigne, nato sledi porast inzulina. Njegova naloga pa je, da sladkor spravi do celic, ter leptina, ki na javi, da smo siti in da ni več potrebe po vnosu hrane. Hitreje smo siti. 

Jedilni grozdni sladkor in njene koristi

  • sladek okus
  • enostavno ga vmešamo v tekočino, saj se hitro raztopi 
  • primeren je za dvig energije pri športnih aktivnostih
  • pospeši okrevanje po športu, bolezni, delu 
  • dober dodatek pri dietah
  • dober dodatek tudi pri prebavnih motnjah, saj lahko okrepi telo in ga napolni z energijo 

Pri športu pomaga obnoviti moč po napornih obremenitvah na treningu ali tekmovanju. Mogoče bolj poznate izotonični napitek, ki ga velikokrat športnik uporabljajo med športom. Še posebej priporočljiv je grozdni sladkor, pri vadbi, ki traja več kot eno uro. 

Jedilni grozdni sladkor kot hiter vir energije

Z njim si lahko hitro pomagamo tudi pri premagovanju “popoldanske zaspanosti”. Ko vas prime utrujenost med dnevom, bi naj če zaužijete malo groznega sladkorja, se spet hitro spravili nazaj v pogon. 

Jedilni grozdni sladkor za brezglutenske sladice

Grozdni sladkorja v receptih uporabimo manj kot namiznega, zato je primeren tudi za diete. Z njim lahko sladkate kosmiče pri zajtrku, ali ga uporabite v peki. 

Jedilni grozdni sladkor kot hiter vir energije

Seveda pa moramo vse uživati v mejah normale. Saj se tudi presežek glukoze shranjuje v jetrih in nato v maščevju. 

Iz naše spletne trgovine