Fritule (miške) brez glutena

Fritule (miške) brez glutena hitre in enostavne za pripravo, pa prav tako slastne. Le komu niso všeč dišeče sveže ocvrte fritule, hrustljave, a v notranjosti, pa se kar stopijo v ustih. Če ste mislili, da se jim morete zaradi intolerance ali alergije na gluten odpovedati, temu ni tako. Miške brez glutena pripravljene po našem receptu, so prav tako slastne kot navadne in enostavne za pripravo.

Fritule (miške) brez glutena

Kaj pa so sploh fritule ali od kod izvirajo? Zahodno od nas jim rečejo frittole, na jugu so fritule ali uštipci, pri nas pa so znane pod imenom miške. Poimenovanja se razlikujejo, v vsakem primeru pa gre za sladke, včasih tudi slane ocvrte kroglice iz navadno kvašenega testa, lahko bi rekli, da so nekakšni mini krofi. Čeprav podobne sladice, pozna večji del Evrope, pa si v Italiji lastijo to čudovito sladico, saj pravijo da so se je domislili nekje v okolici Trsta ali Benetk, avtorstvo pa si lastijo tudi Istrani.

Zaradi prepostosti priprave, so super za eksperimentiranje z okusi, z raznimi dodatki, ki jih vmešamo v testo. Lahko recimo dodate rozine, marmelado, čokolado. Lahko pa tudi ponudite zraven. Miške so že same po sebi odlična poslastica, ki kar hitro po pripravi zmanjkajo.

Kako pripraviš odlične fritule brez glutena? Beri naprej, ker imamo recept zate.

Fritule (miške) brez glutena

Potrebuješ

Priprava

Vse sestavine razen olja zmešamo z metlico. Segrejemo kokosovo olje. Z žličko v vroče olje spuščamo kupčke mase. In miške so že pripravljene. Zlagamo jih na papirnato brisačo, ki bo popila odvečno olje.

Lahko jih posujemo z sladkorjem v prahu, ali vanilijevim sladkorjem. Zraven pa lahko postrežemo še marmelado ali čokolado (odvisno kako sladkodnedi ste). 🙂 In vaša sladica je že pripravljena.

IZDELKI UPORABLJENI V RECEPTU