Zakaj ne bi svoje goste očarali z enkratno sladico: mini pavlove brez glutena? Enostavne za pripravo, efekt pa je kar neverjeten, ko jih postavite na mizo.
In recept? Brez glutena!

Mini pavlove brez glutena
Potrebujete:
- 4 beljake
- 200 g sladkorja v prahu
- 200 ml sladke smetane
- 150 g mascarponeja
- par kapljic limoninega soka
- 1 jedilno žlico tapioke
- 2 paketka vaniijevega sladkorja
- 1 čajno žličko paste bourbonske vanilije
- sveže jagodičevje
Priprava:
- Pečico segrejte na 90°C. S tem se bomo izognili obarvanosti mini gnezdec, saj lahko le-te hitro porjavijo.
- Beljake stepamo toliko časa, da se začnejo oblikovati čvrsti vrhovi, nakar postopoma dodajamo sladkor v prahu. Na koncu dodamo še limonin sok in tapioko.
- Pekač obložimo s peki papirjem, prej stepene beljake, pa lahko nadevamo v dresirno vrečko in z njo, na peki papir oblikujemo majhne kroge. Lahko pa tudi z žlico nadevate beljake na peki papir, tako bodo mini pavlove “bolj domače”. Z žlico nato v sredino vsakega krogeca naredimo vdolbinico
- Pečemo na ventilacijski nastavitvi približno 30-40 minut.
- Mini beljakove krogce ohladimo in pripravimo še preostali nadev.
- Stepemo sladko smetano, v katero dodamo vanilijev sladkor, pasto burbonske vanilije in vmes še mascarpone. Iz te mešanice nam mora priti gosta krema.
- To kremo nadevamo v dresirno vrečko in z njo napolnimo ohlajene beljakove krogce.
Želimo vam dobro sladkanje 😉
V receptu smo uporabili:
Recept je povzet iz Oopsi bloga in prilagojen za brezglutensko sladico.