Uporabnost moke iz grozdnih pečk

V spletno trgovino smo dodali nekaj novih zanimivih brezglutenskih mok. Kakšna je torej uporabnost moke iz grozdnih pečk?

Prejšnjič smo vam predstavili sirkovo:

Tokrat pa je na vrsti moka iz grozdnih pečk.

Kaj sploh je moka iz grozdnih pečk? 

Moko iz grozdnih pečk pridobivajo iz pečk na soncu dozorelega grozdja. Najprej se olje hladno stisne in šele nato zmeljejo pečke v drobnozrnato moko. S tem postopkom tako dobijo naravno moko, tako jo v svojo prehrano lahko vključijo tudi tisti, ki se prehranjujejo po paleo načinu prehranjevanja. Vsebuje vlaknine, beljakovine, minerale in antioksidante. Ima zelo malo maščob in ogljikovih hidratov. 

Uporabnost moke iz grozdnih pečk

Uporabnost moke iz grozdnih pečk? 

Za kaj pa pravzaprav lahko uporabimo moko iz grozdnih pečk? 

Uporabimo jo lahko za peko kruha, peciva, palačink .. Dodamo jo lahko v jogurt, skuto, sadnim kašam, juham in raznim napitkom. Uporabimo jo lahko celo za paniranje, kot nadomestek krušnih drobtin. Če jo dodajamo jogurtu ali smotijem, je priporočljiva dnevna količina ena čajna žlička.

Kako jo dodamo drugim mokam? 

Testu dodamo 5-7% moke iz grozdnih pečk, da dobimo čudovito oreškast okus testa.a 

Ste vedeli? 

Ima izredne antioksidativne sposobnosti in da naj bi moka iz grozdnih pečk vsebovala snov, ki nevtralizira škodljive proste radikale v naših celicah.

Priporočamo