Ameriški krofi brez glutena v samo 30 minutah

Ameriški krofi brez glutena v samo 30 minutah so prava poslastica. Mešanice mok Szafi že poznate? No ena izmed teh mešanic, je za ameriške krofe. Ameriški krofi brez glutena v samo 30 minutah, ja prav ste slišali. 

Ameriški krofi brez glutena v samo 30 minutah

No pa da še malo obnovimo znanje o Szafi mešanicah mok. 

Mešanice mok so: 

  • ✔brez glutena
  • ✔brez mleka
  • ✔brez jajc
  • ✔brez kvasa
  • ✔brez koruze
  • ✔brez krompirja
  • ✔brez riža
  • ✔brez soje

Seveda, pa je na vsaki označeno, katerih alergenov ne vsebujejo. Zato so primerne za vas, ne samo če imate intoleranco, alergijo na gluten, ampak tudi če se soočate s kakšnimi drugimi intolerancami na hrano. 

Pri Szafi mokah je super tudi to, da so recepti enostavni in hitro pripravljeni. Z malo truda, lahko na mizo pričaramo pravo poslastico. 

Ameriške krofe brez glutena, lahko poljubno okrasite. Mi smo se tokrat odločli za preliv iz kakava, vode in sladkorja, po vrhu pa smo jih posuli s kokosom. 

Ameriški krofi kot lahko vidite tudi na sliki, niso zbiti ampak prijetno puhasti. Navdušili bodo še tako zahtevnega gurmana. 

Potrebujete: 

(za približno 7 krofov)

160 g mlačne vode
5 g jabolčnega kisa ali sveže iztisnjenega limoninega soka
12 g eritritola (lahko ga nadomestimo z granuliranim sladkorjem)
ščepec soli (približno 0,5 g)
5 g limonine lupine
nožno konico vanilije ali vanilijevega sladkorja
150 g mešanice ameriških krofov moke Szafi

Priprava: 

  1. Kokosovo olje segrejemo.
  2. Odmerimo vodo, nato v zgornjem vrstnem redu dodamo ostale sestavine in preden dodamo moko, dobro premešamo.
  3. Pustimo počivati ​​5 minut.
  4. Namokamo površino in testo razvaljamo približno na debelino 1 cm.
  5. Odtrgamo ga z 8-centimetrskim luknjačem za krofe, nato pa sredino prebodemo z manjšo obliko. (Če nimate luknjača za krofe, lahko to storite s kozarcem in za sredico z manjšim pokrovčkom recimo od olja)
  6. Pečete v vročem kokosovem olju do zlato rumene barve. (Krof se peče približno 2-2,5 minute)
  7. Krofe nato polagamo na papirnato brisačo.

Za glazuro: 

Zmešate približno 40g kakovostnega kakava in dolivate vodo do željene gostote. Sladkor v prahu dodate po okusu. Mi smo ga dodali približno eno žlico. Dodate lahko tudi vanilijevo aromo.

Po vrhu potresete s kokosom.

Ameriški krofi brez glutena v samo 30 minutah
Priporočamo: