Hitro pripravljene žemljice brez glutena

Le kdo si ne želi, kar doma sveže pečenih, hitro pripravljenih žemljic brez glutena? Hitro pripravljene žemljice brez glutena, ki jih vidite na sliki, so narejene iz Szafi mešanice zmesi za bageto.

Izdelki Szafi so namenjeni ljudem z alergijami ali intoleranco na hrano. Izdelki označeni Szafi Free so brez glutenabrez mleka, brez jajc, brez soje, brez oljnih semen, brez sladkorja, brez koruze, brez krompirja, brez riža in so iz veganskih sestavin. Osnovnim receptom, ki spadajo v družino izdelkov Szafi Free, ni treba dodajati dodatnih maščob, zato tako pripravljene jedi vsebujejo malo maščob! Mešanice mok so bogate s prehranskimi vlakninami, ki izvirajo iz brezglutenske moke (ajdova moka, prosena moka, amarantova moka) in vlaknin (kot so lupine trpotca, moka iz bambusovih vlaken).

Peka s izdelki Szafi je enostavna in hitro lahko pripravimo zelo okusen in zdrav obrok brez glutena. Izdelke lahko med seboj tudi enostavno kombiniramo, potrebne je samo malo domišljije.

Pravkar pripravljene žemljice brez glutena, ki jih vidite na fotografiji, so idealne za nenapovedane goste in seveda tudi za moje otroke, ki se iz šole vračajo zelllooo lačni 🙂

Žemljice brez glutena

Recept za hitro pripravljene žemljice brez glutena:

Sestavine:

125 g mešanice breglutenske moke za bageto ali žemljice
2g soli
10g sveže iztisnjenega limoninega soka
185g vode

Priprava:

Sestavine temeljito pregnetemo, nato iz njih oblikujemo 2 bageti ali žemljice. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 45-48 minut. In že so pripravljene za pojedino.