Curry z rdečo lečo in čičeriko s testeninami iz črnega riža

Curry z rdečo lečo in čičeriko s testeninami iz črnega riža se sliši sicer kar zakomplicirano, ampak verjamite nam da ni. Ta odličen obrok je hitro pripravljen in slasten. Zagotovo, ga ne boste pripravili samo enkrat.

Curry z rdečo lečo in čičeriko s testeninami iz črnega riža je enkratna mešanica okusov, rahlo pekočega curryja in črnih riževih rezancev. (Pššššt to super curryjevo omako z rdečo lečo in čičeriko lahko uporabite tudi na kvinoji, rižoti, odlična je z ajdovimi testeninami ali pa ga dodate v tortiljo.

Smo omenili, da je jed brez glutena in vegetarijanska? Ne? No jed je brez glutena iiiin takoooo zelo okusna.

Curry z rdečo lečo in čičeriko s testeninami iz črnega riža

Sestavine:

Za curry:

Ostalo:

Priprava:

  1. Čičeriko, dan prej namočimo in jo skuhamo po navodilih na embalaži. Če želite lahko uporabite tudi čičeriko iz konzerve, ali jo preprosto izpustite.
  2. Rdečo lečo dobro splahnemo pod mrzlo vodo in jo damo kuhat, po navodilih na embalaži. Rdeča leča je hitreje kuhana kot zelene, zato pazimo, da je ne prekuhamo. Mi smo jo kuhali nekaj minut manj, kot je zapisano v navodilih na embalaži, saj se leča še malo pokuha v curryju.
  3. Testenine iz črnega riža, kuhamo od vrenja približno 4-5 minut v osoljeni vodi. Ko so kuhane jih odcedimo
  4. Čebulo narežemo in jo popražimo na kokosovi maščobi. Ko postekleni, dodamo naribani česen in preostale začimbe, ki jih nato pražimo približno dve minuti, da zadišijo. Dodamo skuhano lečo in dolijemo paradižnikovo mezgo. Segrevamo dokler ne zavre in nato dodamo kokosovo mleko (mi smo dodali še žlico in pol kvasnih kosmičev – za prijetno slan okus, seveda pa lahko to izpustite in jed navadno posolite). Dobro premešamo in pokrito na majhnem ognju kuhamo še prbližno 10 minut.
  5. Ko je jed pripravljena, jo postrežemo s testeninami iz črnega riža. Pa dober tek! 🙂
Curry z rdečo lečo in čičeriko s testeninami iz črnega riža

Recept po navdihu iz bloga Sitfit.

Iz recepta, priporočamo!