Čokoladni mafini brez glutena, so hitro pripravljeni, brez kompliciranja pri sestavinah. Okrasite jih lahko po želji, mi smo tokrat uporabili sladko smetano in domače češnje. Odlični pa so tudi s vanilijevim prelivom ali kremo narejeno iz katerega od brezglutenskih pudingov (pšššt trenutno imamo na spletni strani akcijo, kjer dobite en paket pudingov gratis, se splača pogledati ;))

V receptu smo uporabili mešanico moke za ameriške krofe, ker smo vam želeli prikazati, da čeprav je to mešanica za ameriške krofe, jo lahko uporabimo tudi drugače. In mi smo tokrat naredii odlične čokoladne mafine brez glutena.
Če vas pa kljub temu zanima recept za ameriške krofe ga najdete tukaj:
Čokoladni mafini brez glutena
Sestavine (za 9 mafinov):
- 150 g mešanice moke za ameriške krofe
- 4 M jajca
- 20 g kokosovega olja
- 70 g vode
- 50 gramov sladila
- žličko kisa, ali sveže stisnjenega limoninega soka
Priprava:
Cela jajca zmešajte s kokosovim oljem in vodo. Nato dodajte sladilo in mešanico moke in sveže iztisnjen limonin sok ter z ročno metlico dobro premešajte, da se sestavine povežejo med sabo. Dodate lahko čokoladne kapljice, ali narezano čokolado. Prej jih malo pomokajte (s mešanico moke za ameriške krofe), da vam čokoladni delci ne bodo potonili na dno.
Maso naložite v silikonske modele za mafine, ali v pekač za mafine, ki ga prej obložite s papirčki.
Pečico segrejete na 180 stopinj in mafine pečite 20 minut.
Na koncu jih po želji okrasite.
V receptu smo uporabili: