Brezglutenski smetanov puding z jagodnim prelivom

Brezglutenski smetanov puding z jagodnim prelivom je tako zelo slasten. Kombinacija jagode in pudinga se odlično dopolnjuje. S pudingom lahko na enostaven način, z malo truda, naredite različne sladice, ki so odlično kremaste in bodo očarale še tako zahtevnega gurmana.

Pudingi na 101 in en način. Do zdaj smo z vami delili še dva druga recepta za HAAS brezglutensko pripravo pudinga na malo drugačen način, recepta najdete tukaj:

Tokrat pa smo se odločili, za imitacijo panakote, ampak s pudingom! Seveda pa iz tega pudinga lahko ustvarite tudi odlične kreme za biskvite in peciva. En recept na hitro je, da prašek za puding skuhamo s 3dl mleka. Ohlajenemu pudingu dodamo 50 g masla in 1 rumenjak, ki smo ga predhodno zmešali v peno. In krema je že pripravljena! Lahko jo uporabimo na biskvitu ali pa jo uživamo samostojno. Sedaj pa je čas, da vam izdamo recept za naš brezglutenski smetanov puding z jagodnim prelivom.

Brezglutenski smetanov puding z jagodnim prelivom

Potrebujete

  • 1 HAAS brezglutenski puding okus smetana
  • 4 dl mleka (lahko uporabite tudi kokosovo mleko, v tem primeru, ga dodajte nekoliko manj) 
  • 3 žlice sladkorja 

Za preliv

  • 400 g jagod
  • 40 gramov sladkorja
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  • opcijsko lahko dodate malo cimeta

Priprava

Puding pripravimo po navodilih na vrečki. Ko je kuhan, ga vlijemo v kozarčke, ali modelčeke za puding. Dokler se puding hladi, pripravimo jagodni preliv. Jagode z malo vode damo kuhati. Kuhamo jih na zmerni temperaturi približno do vretja. Ko začnejo vreti, dodamo vse ostale sestavine in kuhamo dokler se sladkor ne razstopi. Mi smo uporabili še palični mešalnik, da smo dobili bolj gladko teksturo. Preliv pustimo da se ohladi, ali ga še toplega vlijemo na ohlajen puding. Če vam ostane kaj preliva, ga lahko shranite še za nekaj dni v hladilnik in ga uporabite, kot preliv na sladoledu. 

Brezglutenski smetanov puding z jagodnim prelivom